Familie Kroezen

Christmas Day (Eerste Kerstdag)


25 december 2018

Voor de eerste keer in ons leven hebben we met Kerstmis cadeautjes gedaan! Sinterklaas was er een beetje bij ingeschoten en de kinderen hadden al eerder gevraagd of het dit jaar op de kiwi-way konden doen. Het was hartstikke leuk en iedereen is super verwend!
Vanuit onze luxe villa in Awakino (als luxe gedefinieerd zou worden als half-in-de-verbouwing-en-een-klein-beetje-groezelig-maar-alles-wat-je-nodig-hebt-is-er-eigenlijk-wel) vertrokken we in de richting van New Plymouth. De plannen waren een klein beetje vaag, want we wisten niet zo heel goed wat er allemaal te doen was.
Onze eerste stop was bij Three Sisters and the Elephant Rock. We konden de olifant wel zien, maar bij de Three Sisters kun je alleen komen als het eb is. Wij hadden vloed. Dus geen gezusters voor ons vandaag!
We hadden ook een bordje gezien naar watervallen, dus besloten we die maar te gaan volgen. De route er naar toe was prachtig, over de typische, smalle, wieblige Nieuw Zeelandse weggetjes! En ook de korte wandeling naar de Mt Damper Falls was mooi. De 74 meter hoge watervallen waren zeker de moeite waard!
Tenslotte hebben we nog een stop gemaakt om de White Cliffs te zien. Er is een hele walkway bij, maar die duurt 7 uur en dat was ons wat te gortig om drie uur in de middag!
's Avonds hebben we de dag met elkaar afgesloten met een barbcue, of een "barbie", zoals ze dat hier noemen. Daar krijg je eigenlijk niet echt een kerstgevoel van, maar wel een heel erg zomers gevoel en dat is ook fijn!
Het was een heerlijke Eerste Kerstdag, eentje die zeker de boeken in gaat als noemenswaardig! Ik heb al besloten dat ik volgend jaar ook nog een keertje Kerst in de zomer ga vieren! Daarna komen we het wel weer in ons koude kikkerlandje doen.

Contact, stuur ons een mailtje!

Nieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden
Aantal
inwoners
4.692.70017.018.41043.20041.496
Oppervlakte (km^2)275.04241.54354068
VlagNieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden

© Brechje Kroezen