Familie Kroezen

Boxing Day (Tweede Kerstdag)


26 december 2018

Voor Tweede Kerstdag hadden we wat concretere plannen. We gingen naar de Waitomo Glowworm caves toe. Dat leek me leuk op deze dag, omdat dat met al die lichtjes eigenlijk best een kerstige activiteit is!
In Nieuw Zeeland zeggen ze dat iedere kiwi twee keer in zijn leven naar de Waitomo caves gaat. Een keer als hij klein is met zijn ouders en daarna als volwassene met zijn kinderen. Voor ons is dat wat te laat, maar we zijn er nu in elk geval tenminste 1 keer geweest! Dat kan al lang niet iedereen zeggen.
We vonden het een super mooie ervaring! We zijn in alle drie de grotten geweest en iedere grot heeft zijn eigen specialiteiten. Ik persoonlijk vond de Ruakiri Caves de mooiste. Daar kun je glowworms zien (en fotograferen, al valt dat helaas niet mee met zo weinig licht), maar ook de mooie formaties bewonderen die zich in grotten in miljoenen jaren opbouwen. Stalagmieten, stalagtieten, pilaren en voor iedere formatie heeft iemand wel een naam bedacht. Met genoeg fantasie kun je overal wel iets in zien natuurlijk! Een van mijn foto's laat twee oude vrouwtjes zien met een stola en een wandelstok. Ik wed dat je die er wel tussenuit kunt pikken!
Na het avondeten zijn we met elkaar naar de zee gereden (dat was toch zeker wel zo'n vijf minuten in de auto zitten), zodat we met zijn allen de zon in de zee onder konden zien gaan. Prachtig was dat!! Genieten en een echt vakantiegevoel!

Contact, stuur ons een mailtje!

Nieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden
Aantal
inwoners
4.692.70017.018.41043.20041.496
Oppervlakte (km^2)275.04241.54354068
VlagNieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden

© Brechje Kroezen