Familie Kroezen

Tongariro Crossing, 30 november 2019


Avontuur op een vulkaan...

De allermooiste wandeling van Nieuw Zeeland, de enige wandeling die we echt niet mogen missen... en al die tijd waren we er niet aan toe gekomen, want het is toch niet om de hoek en het is ook nogal afhankelijk van het weer of je dan ook echt kunt lopen. Maar ja, nu wilde ik het toch doen (tot afschuw van Roy, want die wilde ook wel mee, dat begrijp ik wel, maar ja... dan blijft er voor hem ook nog wat open tenminste om voor terug te komen).
Liz ging niet mee, maar in plaats daarvan hadden we een vriend van Spyker bij ons.
Op vrijdagmiddag na schooltijd reden we naar National Park, waar ik een cabin voor twee nachten had gehuurd. Haha, heel erg knus was die cabin, zullen we maar zeggen. Het had echter alles wat we nodig hadden en het was retegoedkoop...
De weersvooruitzichten waren helemaal niet zo denderend, maar gelukkig ging de wandeling toch door! En wat hebben wij ontzettend veel geluk gehad! Helemaal voorbereid op koud weer en 7 graden op de top waren we gekleed als een ui, maar langzaam maar zeker pelden we laagje voor laagje weer af. Het was hartstikke lekker weer. Alleen op het einde wat regen. En in de bus op de weg terug begon het te stortregenen, maar dat maakte voor ons niks meer uit.

En er is geen woord gelogen...het is een legendarische wandeling! Anders dan alles wat je ooit eerder hebt gedaan... Aanschouw!

Contact, stuur ons een mailtje!

Nieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden
Aantal
inwoners
4.692.70017.018.41043.20041.496
Oppervlakte (km^2)275.04241.54354068
VlagNieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden

© Brechje Kroezen