Familie Kroezen

Tauranga, 16-22 april 2019


Pohaia Beach, ons huisje

Voor deze vakantie hadden we besloten om eens back to basic te gaan! Oftewel, niet overdreven luxe. We hadden twee cabins gehuurd aan Pahoia Beach met alleen de broodnodige voorzieningen, geen opsmuk (scheelt ook nog eens een berg geld, haha). En dat was heel goed bevallen.

We hadden uitzicht op het strand, elke ochtend konden we de zond op zien komen (als we wakker waren tenminste, dus ik heb dat eigenlijk bijna elke keer gemist). En elke avond weer onder zien gaan (dan was ik nog wel wakker!). De kinderen konden een kayak pakken en zich zo de hele dag vermaken als dat nodig was. Heerlijk!!

Mount Maunganui

Als je in Tauranga bent, dan zie je eigenlijk een heel opvallend ding. Namelijk een berg. Eentje. En dat is Mount Maunganui. We hadden gehoord dat je vanaf de top de hele Bay of Plenty kunt zien. Dat wilde ik wel eens met mijn eigen ogen bekijken, dus ik heb vier mopperende medegezinsleden mee naar boven gesleept. Die achteraf toch wel blij waren dat ze het ook gezien hebben. Het spelen op het strand na de wandeling en de heerlijke milkshakes/ice coffee/smoothies maakten ook veel goed natuurlijk! Hihi.

Hot Water Beach

Hot Water Beach ligt eigenlijk niet in de Bay of Plenty, maar in Coromandel. Net een stukje hoger dus. Hot Water Beach is een strand (dat had je misschien al wel geraden) met...jawel...warm water! Je moet er wel een klein beetje voor graven, of net als ik, iemand anders uit zijn kuil jagen. Je moet zelfs een beetje opletten dat je jezelf niet kookte, zo warm kan het water zijn. Wel echt lekker, ik wilde er eigenlijk niet weg. Alleen dat moest wel, want anders waren we in vloed terecht gekomen en dat is echt bij lange na niet zo lekker...
Op de terugweg wilden we eigenlijk bij Cathedral Cove gaan kijken, maar daar mochten geen honden mee naar toe, dus dat hebben we niet gedaan. In plaats daarvan zijn we op de terugweg bij Opoutere Beach een mooie wandeling wezen maken. Topdag!!

Dolfijnen spotten, op seafari

Voor deze activiteit moesten we behoorlijk vroeg op, want we moesten ons al om half acht melden bij de boot. Waarschijnlijk is dit dan de dag dat ik de zonsopgang ook heb gezien! :-)
We waren allemaal behoorlijk uitgelaten, want je kon ook zwemmen met de dolfijnen. Je mocht dan een wetsuit aan, kreeg een duikbril en snorkel en je kon achter de boot hangen. Best wel cool! Eerst moesten we heel lang varen om de dolfijnen te vinden. Geen pretje, want we voelden ons behoorlijk ziek. Zoe en Liz hadden er het meeste last van. Gelukkig zagen we uiteindelijk dan toch de dolfijnen. Dat hielp wel even tegen de misselijkheid... Roy, Spyker, Liz en ik hebben uiteindelijk ook echt even achter de boot gehangen. Dat was best spannend, want de boot ging hard terwijl we dat deden, om de dolfijnen bij te kunnen houden. Liz vond dat wat te eng en heeft het maar heel kort gedaan. Ik vond het het mooiste dat je onder water de dolfijnen echt met elkaar kon horen communiceren! Dat had ik me nog nooit eerder gerealiseerd.
Terug op de boot was ik wel meteen weer kotsmisselijk, dus we hebben heel stilletjes op het dek zitten wachten tot het weer over was. Haha, fantastische ervaring, maar ik ga echt voorlopig NIKS doen wat met een boot te maken heeft!

Waihi

De laatste vakantiedag zijn we naar Waihi geweest. Daar hebben we twee dingen gedaan, namelijk een mooie wandeling gemaakt in de Karangahake Gorge en we hebben de goudmijntoer gemaakt. in Waihi delven ze namelijk nog goud! Er is een hele grote put, maar die is drie jaar geleden gedeeltelijk ingestort, dus daar doen ze nu even niks, maar onder de grond gebeurt er nog een hele hoop. Zelfs onder de huizen waar mensen wonen wordt daar goud gedolven! Best een lucratief zaakje...

Kom maar op met de volgende vakantie!

Contact, stuur ons een mailtje!

Nieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden
Aantal
inwoners
4.692.70017.018.41043.20041.496
Oppervlakte (km^2)275.04241.54354068
VlagNieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden

© Brechje Kroezen