Familie Kroezen

Op vakantie in Taupo!


6 t/m 9 oktober 2017

In het weekend van de vakantie na term 3 hadden we nog lekker even de tijd om Nieuw Zeeland verder te ontdekken. Taupo (bij Lake Taupo) staat op het programma. Mooie bijkomstigheid is dat het een paar dagen voor het bezoek van mama en Wallie is, dus het is meteen een goede manier om de tijd wat sneller te laten gaan. Helaas was het weer ons dit weekend ietsje minder goed gezind, maar dat heeft de pret niet gedrukt!

Zoe bij de kachel. Dat kleine krengetje (de kachel, niet Zoe) kon de boel goed opstoken!

Vanaf ons balkon keken we naar de rivier, de Waikato. Mooi plekje om de hond uit te gaan laten dus. Achter op die grote klif kon je ook bungee jumpen. Wij hebben het niet gedaan, maar we hebben wel een paar andere helden gezien die er vanaf springen.

Zelfde uitzicht, maar nu zonder die vrolijke flierefluiters erop.

Vanaf ons huisje konden we een wandeling maken naar de Huka Falls. Daarvoor moesten we eerst door het Spa Thermal Park lopen. Je ziet wel waar die naam vandaan komt! Er zitten meer dan genoeg warmtebronnen. Helaas vandaag geen tijd om ze te testen, maar dat doen we later wel.

Grappig gezicht, die naaldbomen met die hangende naalden. Deze bomen kwamen we odnerweg best veel tegen.

Wow! Dat is een aardig optrekje zeg!

En dit is het dan! De Huka Falls! De Waikato rivier moet hier ineens door een redelijk smalle kloof heen en daardoor krijgt het water een enorme kracht. De betekenis van Huka is schuim. Ik denk dat het wel duidelijk is waar die naam vandaan komt. Het water krijgt er ook een prachtig heldere kleur blauw van.

De Huka Falls nog een keertje.

En nog een keertje. Ik kon er geen genoeg van krijgen om er naar te kijken.

Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar ik denk dat deze auto er al wel een poosje staat.

De volgende dag gingen we naar de Craters of the Moon. Een geothermisch gebied. prachtig om te zien! Dat het een regenachtige dag was gaf hier eigenlijk helemaal niets. Ik denk zelfs dat het wel bij droeg aan de prachtige, mysterieuze sfeer die er hangt.

The floor is Lava!

Hahahahaha!

En eindelijk hebben we dan tijd om ons onder te dompelen in die warme waterbronnen! Wat is het toch heerlijk. Deze stinken iets minder dan die in Rotorua en dat maakt het iets prettiger om in te zijn. De waterval waar je Spyker onder ziet staan was zo warm dat het zelfs bijna te warm was! Maar een zeurpiet wie daarover klaagt.

Dikke pret!

Liz op de fiets. Het trapt wel lastig hoor.

Zoe ook op de fiets. Huh, er zijn ook geen spaken trouwens.

En tenslotte Spyker! Fietsen maar!

Nu is de vakantie weer ten einde. Hier moeten we nog wel een keertje naar toe terug. Eens kijken hoe het er hier in de zon uit ziet en we moeten nog varen op het meer. Het was hartstikke leuk!

Contact, stuur ons een mailtje!

Nieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden
Aantal
inwoners
4.438.39316.947.90438.40041.302
Oppervlakte (km^2)275.04241.54354068
VlagNieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden

© Brechje Kroezen