Familie Kroezen

Naar Kapiti Island met Liz!


2-3 februari 2019

In mijn drieluik "op pad met een kind" had ik nog 1 aflevering te gaan!
Met Zoe ben ik naar Mathilda geweest in Auckland, met Spyker heb ik de Remutaka rail trail gefietst, dus nu was het de beurt aan Liz. Liz wilde graag iets "natuurachtig, survivalligs"... Tja, dan zit er niks anders op dan een nachtje naar Kapiti Island te gaan!
Kapiti Island is een klein eilandje, net naast de kust. Het is een natuurreservaat en langzaam maar zeker is de natuur daar weer aan het worden zoals het vroeger (voor wij mensen de boel kwamen verzieken) was. Alle zoogdieren zijn er weg en het is een paradijs aan inheemse planten en vogels. En het beste: er wonen kiwi's! Die wilden wij wel zien!
Wat een mooi avontuur was dat. Eerst gingen we met de ferry naar het eiland toe. Daar zagen we voor het eerst van ons leven wilde dolfijnen. Een beter begin van onze trip hadden we ons niet kunnen wensen. Wat een mooie, sierlijke dieren zijn dat! Ze waren gezellig met de boot aan het spelen en vergezelden ons een flinke poos. Superleuk!
Op het eiland kregen we eerst uitleg over de geschiedenis van het eiland. Vroeger werd het gebruikt als een soort uitvalsbasis voor de walvisvaarders. De walvisvaart is echter niet meer helemaal van deze tijd, dus dat doen we niet meer. Gelukkig maar.
Liz en ik hebben de ochtend gespendeerd door naar het hoogste punt van het eiland te wandelen, 529 m. Onderweg zagen we honderden vogels, allerlei soorten! Allemaal veel te snel om op de foto te krijgen. Dat wel. We vonden dat we in het paradijs terecht gekomen waren.

In de middag gingen we met de boot naar de andere kant van het eiland. Daar zouden we ook slapen. Hartstikke gezellig, met nog 11 andere mensen. Het was een heel huiselijk sfeertje eigenlijk.
Liz had nog bijna een aanvaring met een rog (of noem je dat dan een aanzwemming?), dat was wel spannend, maar we kwamen weg met wat damesachtig gegil, dus dat was goed.
En in de avond was het dan zover...op kiwi-jacht!! Niet om ze te schieten natuurlijk, maar om ze te spotten. Kiwi's zijn heel verlegen, dus je moet ontzettend zachtjes doen. Daar zijn wij ontzettend goed in, want we hebben wel twee kiwi's gezien. Dat was echt enorm boffen. Zelfs de meeste Nieuw Zeelanders zijn nu een beetje jaloers op ons. Liz sliep die avond al voordat ze met haar hoofd het kussen raakte...
De volgende dag hebben we de andere kant van het eiland verkend en samen in de zee gezwommen. Geen roggen deze keer, wel ontelbaar veel piepkleine kwalletjes! En verschillende soorten vissen.
Ook op de terugweg geen dolfijnen. Wel een paar traantjes dat ons mooie avontuur weer afgelopen was. Weer terug naar de realiteit...

Contact, stuur ons een mailtje!

Nieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden
Aantal
inwoners
4.692.70017.018.41043.20041.496
Oppervlakte (km^2)275.04241.54354068
VlagNieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden

© Brechje Kroezen