Familie Kroezen

Callantsoog - 7 t/m 18 augustus 2021


Camping Callassandre.

Hier zijn ze dan! De foto's van onze vakantie in ons eigen kleine, koude, natte kikkerlandje! Nou, dat is wel een beetje overdreven gezegd hoor, want we hebben echt wel een paar mooie, zonnige dagen gehad. Deze zomer is nou eenmaal niet zo warm en droog, daar heeft iedereen in Nederland nu mee te maken. Voor ons misschien een klein beetje jammer, voor de natuur een zegen denk ik. We zijn wel een paar daagjes eerder naar huis gegaan, zodat we met een droge tent konden vertrekken.

Dit jaar hadden we voor het eerst de Albatros bij ons, een De Waard tent die we van mama hebben gekregen. Met Hemelvaart en Pinksteren al uitgebreid getest, dus we wisten precies waar we aan begonnen. We waren dan ook een geoliede machine met opzetten! Zoe en ik de Albatros, Spyker en Liz de "Nieuw Zeeland tent", binnen een half uurtje stonden beide tenten er netjes bij! Daarmee waren we sneller dan onze overburen, die hun voortent aan de camper aan het opzetten waren. Jeuj, ons!
Aan wind hebben we geen gebrek gehad. We zaten natuurlijk dicht bij de zee, dus dan waait het altijd wel. Haha, je haar doen was zonde van de tijd...

We hebben van alles en nog wat gedaan, van helemaal niks (daar zijn geen foto's van) tot best wel actief (daar zijn wel foto's van). We zijn een dagje terug in de tijd gereisd naar de Gouden Eeuw in Enkhuizen, Medemblik en Hoorn. Die dag hebben we de boot, de stoomtram, de trein en de auto gebruikt als vervoersmiddel!
Ook zijn we wezen wadlopen. Niet naar een waddeneiland, want daarvoor moet je aan de andere kant van de waddenzee zijn, maar naar de aflsuitdijk. Was hartstikke leuk! En lang niet zo koud als we dachten dat het zou zijn. Jammergenoeg kon Roy hier niet bij zijn, want iemand moest bij Alice blijven natuurlijk.
Een dagje Volendam kon natuurlijk ook niet uitblijven, en als je dan toch daar bent, dan doe je het ultieme Volendam-ding... op de foto in klederdracht. Die foto komt in ons nieuwe huis vast op de wc te hangen. Zoals het hoort...
Het juttersmuseum was ook supertof. Alles wat er te zien was kwam van het strand. Jammer dat er zoveel rommel is, maar het maakt wel een mooie verzameling.

Ik zou zeggen, kijk gewoon maar, dat zegt genoeg:

Contact, stuur ons een mailtje!

Nieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden
Aantal
inwoners
4.692.70017.018.41043.20041.496
Oppervlakte (km^2)275.04241.54354068
VlagNieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden

© Brechje Kroezen