Familie Kroezen

Bendigo, Australie


22-27 september 2018, In en om Bendigo

De eerste set foto's die ik jullie voorschotel is in en om Bendigo. Bendigo is best een leuk plaatsje, met 80.000 inwoners is het de vierde grootste stad van Victoria. Er is redelijk wat geschiedenis, vooral omdat er veel goudmijnen zijn. De Chinezen zijn hierdor naar Bendigo getrokken en er is nog veel Chinese cultuur terug te vinden.
Lake Weeroona lag bij ons huis om de hoek, daar zagen we veel vrolijk gekleurde vogels. De duizenden vliegende honden in het stadscentrum vonden we spectaculair. Ik zou zeggen, oordeel zelf!

23 september 2018, Melville Caves

Vandaag gingen we met Jo, zijn vrouw en drie kinderen naar de melville Caves. De rit er naar toe vonden we al mooi. Eenmaal bij de Caves was het best frappant, want vanuit het niks liggen er ineens allemaal enorme rotsblokken in de bossen. Net alsof er reuzen aan het spelen waren geweest.

24 september 2018, Central Deborah Goldmines

Zoals ik al vertelde is de regio van Bendigo bekend om de goudmijnen. In het begin kon je het goud er zo oprapen in de rivier. Mensen kwamen vanuit alle delen van de wereld om hier een voordeeltje uit te slaan. Vooral veel Chinezen!
Wij hebben een ondergronds avontuur gedaan. We hadden best wel veel geluk, want er ging verder niemand anders mee, dus we hadden de gids helemaal voor onszelf! We konden hem het hemd van zijn lijf vragen en dat hebben we ook gedaan. De gids had, zoals bijna iedereen die we aan deze kant van de wereld ontmoeten, Nederlandse familie.
Ook konden we zelf naar goud zoeken, maar die voorraad was aardig uitgeput, we zijn niet stinkend rijk daar weg gegaan. Gewoon alleen stinkend...grapje...

25 september 2018, Great Ocean Road

Wat een geweldige dag was dit! We moesten er vroeg voor opstaan, want het was een heel eind rijden, maar het was het echt wel waard! En de droom van Roy om ooit de Great Ocean Road te rijden is verwezenlijkt, dat is ook belangrijk.
Op de weg naar de Great Ocean Road (dat is al bijna 300 kilometer)zagen we kilometerslange velden met canola. Dat is heel mooi geel. En we kwamen door bossen, velden en kleine dorpjes. We hadden echt het idee dat we wat van het land aan het ontdekken waren.
Onze eerste stop was bij de Lord Ard Gorge and The Razorback. De kinderen waren direct de lange zit vergeten en onder de indruk van wat moeder Natuur allemaal kan maken. Daar kan geen kunstenaar tegenop!
Vanuit daar zijn we terug gereden richting Geelong, uiteraard hebben we ook de Twelve Apostles gezien. Een stop bij Cape Otway, omdat daar niet alleen een mooie vuurtoren staat, maar dat is ook de plek om echte koala's te spotten. Daar gingen vooral de meiden helemaal van uit hun dak!
Roy heeft eindelijk Apollo Bay gezien, het plaatsje waar ik voor hem een t-shirt had gekocht.
Rond zonsondergang waren we bij Geelong, toen moesten we weer terug naar Bendigo. Ik geloof dat we rond kwart over tien weer thuis waren! Met meer dan 700 kilometer op de teller, maar ook ontzettend veel mooie herinneringen rijker.

26 september 2018, Hanging Rock

En de Hanging Rock was dan weer iets wat ik heel erg graag nog een keertje wilde zien, maar dan met helder weer! Hartstikke fijne dag gehad. We konden klimmen en klauteren naar hartelust en dat is iets wat we altijd graag doen. Vijf blije gezichten dus! En dat levert mooie foto's op!

27 september 2018, Melbourne Zoo

Nog een dagje om te vullen. Het oorspronkelijke plan is om in de ochtend naar de Melbourne Zoo te gaan en in de middag Melbourne in te gaan, maar de Zoo was zo groot en leuk en mooi dat we daar uiteindelijk de hele dag door hebben gebracht.
Nu hebben we Melbourne dus niet meer gezien... Er zit niks anders op dan nog een keertje terug te gaan!

Contact, stuur ons een mailtje!

Nieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden
Aantal
inwoners
4.692.70017.018.41043.20041.496
Oppervlakte (km^2)275.04241.54354068
VlagNieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden

© Brechje Kroezen