Familie Kroezen

Nederland, 27 juni - 29 juli 2019


Ons eigen landje

Wat is het altijd fijn om iedereen thuis weer te zien! Roy en de kinderen waren een weekje eerder vertrokken dan ik, zij waren de laatste week voor de zomervakantie al in Nederland. Dat was wel mooi, want daardoor konden de meiden nog even een dagje meelopen op school. En iedereen kon tenminste 1 keer afspreken met hun vriendjes en vriendinnetjes voordat ze allemaal richting hun eigen vakantieoorden vertrokken.
Ook mijn eerste week in Nederland was voornamelijk in en rond ons eigen huis en uiteraard een klein beetje op het werk. Ik vind het ook altijd leuk om mijn Boxmeer collega's weer te zien!

Steenwijk, een week met zijn allen

Ik wist al dat we dit gingen doen toen we de vorige keer in Nederland waren, want toen heeft mama het huis al geboekt. Super leuk, met elkaar hebben we een fijne tijd gehad. Niet iedereen is er alle tijd bij geweest, maar in totaal was het elke dag druk en gezellig en iedereen is er geweest. Jammergenoeg niet een dagje dat we echt met zijn vieren (=Bart, Femke, Froukje en ik natuurlijk) konden zijn, maar dat doen we dan in januari en daarna wel weer.

Een kleine impressie van het huis en de gezelligheid:

Giethoorn

Op vakantie doe je vakantiedingen...zoals toeristische plekken bezoeken waar je nog nooit geweest bent. Giethoorn is zo'n plek. Haha. Ik hoor er al mijn hele leven over, maar nog nooit eerder de moeite genomen om er ook eens een kijkje te nemen. Vanuit Steenwijk is het een steenworp afstand (ja, Steenwijk, steenworp, dat heb ik expres gedaan...), dus een must-do. En eerlijk is eerlijk, beste Nederlander die er ook nog nooit geweest is: het is de moeite waard! En je kunt er goed lachen om de stuurmanskunsten van alle Aziaten. Die laten nog wel eens wat te wensen over. Hahaha.

Orchideeenhoeve

Op maandag zijn we naar de Orchideeenhoeve geweest. De meisjes waren daar vorig jaar al een keertje geweest en die waren er zo ontzettend enthousiast over, dat we het wel moesten doen! En ik denk dat de tweede keer net zo geslaagd was als de eerste keer. Voor mijzelf: weer een nieuw ding in Nederland gedaan!

Wildlife Adventure Zoo Emmen

Op dinsdag kregen mama en Wallie bezoek. En ook al waren de weersvooruitzichten niet overdreven goed, wij hadden zin om een dagje met zijn vijven door te brengen. Dat hebben we gedaan in Wildlife Adventure Zoo Emmen.
Jaren geleden waren we wel in de oude dierentuin geweest met de familie van Roy, maar we waren nog nooit in deze nieuwe geweest. Ik vond het eerlijgezegd een zo-zo dierentuin... Maar toch wel een hele fijne dag gehad hoor!

De Weerribben

Nog zo'n locatie in Nederland waar ik nog nooit was geweest. De Weerribben. Een natuurgebied waar in de middeleeuwen tot aan de tweede wereldoorlog turf werd gestoken. Daardoor is al het water ontstaan.
Nu wordt een gedeelte van het gebied nog voor rietteelt gebruikt en verder mag de natuur er zijn gang gaan!
Wij hebben met een boot en een gids het gebied mogen ontdekken, dat was heel erg leuk. En ook heel veel geleerd die dag!

Bobbejaanland, Spyker en Bollendorf

Nadat we thuisgekomen zijn op vrijdag van Steenwijk, hebben we op zaterdag een hartstikke gezellige dag in Bobbejaanland gehad met Peggy en Randy. Er was slecht weer voorspeld, maar we hadden behoorlijk geluk! Het ging pas rond vier uur echt regenen en toen waren we eigenlijk toch net klaar met alles en konden we dus gaan. Uiteraard niet zonder Belgie te verlaten met een grote portie friet in onze buiken. Haha.

En op 21 juli hebben we de verjaardag van Spyker gevierd. Dertien jaar alweer die grote kerel! Het was een feestelijke dag, niet te druk, maar het leuke daarvan was dat we beter met de gasten konden kletsen. Hartstikke bedankt voor iedereen die geweest is!!

En tenslotte hebben we nog een paar dagen bij Froukje en Patrick op de camping in Bollendorf doorgebracht. We mochten bij hen in de voortent van de caravan slapen.
Wat een fijne dagen waren dat! Even echt alleen maar mooi weer, zon, zwemmen, beetje drinken (met of zonder alcohol..) en natuurlijk veel lachen. Het was erg warm, dus 1 ochtend hebben we een wandeling gemaakt met Spyker en Liz. Zoe mocht op de camping blijven. Daarvan (de wandeling dus, niet van Zoe) zijn deze foto's.

En weer terug..

En vlak na Bollendorf was het weer over. Nog even een paar daagjes in de hittegolf, wederom veel zwemmen en uiteraard nog even naar de kermis geweest met zijn allen.
Bijna een maand in Nederland geweest en de tijd vloog voorbij! Het voelde zo kort deze keer. Een goed teken waarschijnlijk, want dan vonden we het fijn.

Mama, bedankt weer dat wij al die tijd bij jou mochten slapen! Met zijn vijven binnen komen stormen is geen kleinigheidje... Gelukkig was je al van plan om daarna te schilderen en was dat niet onze schuld, haha!

Op naar de laatste paar maandjes...het avontuur nadert zijn einde...

Contact, stuur ons een mailtje!

Nieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden
Aantal
inwoners
4.692.70017.018.41043.20041.496
Oppervlakte (km^2)275.04241.54354068
VlagNieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden

© Brechje Kroezen