Familie Kroezen

Fotografie challenge


4-wekelijkse opdracht

Vorig jaar had ik de 366 fotografie challenge voltooid. Hoewel dat af en toe best wel pittig was om vol te houden, miste ik het toch toen het afgelopen was. Ik was dus op zoek gegaan naar iets nieuws, maar niet iets dat me weer dagelijks verplichtingen gaf. Ik ben uiteindelijk uitgekomen bij de 2021-fotografie challenge van Jeroen van der Ploeg. Elke vier weken komt er een nieuwe opdracht en die voer je dan uit.
Het is een heel ander soort uitdaging dan vorig jaar. Waar ik vorig jaar mezelf kon laten gaan in welke richting ik maar wilde, nu moet ik verplicht een bepaald onderwerp fotogrageren. Voordeel hiervan is dat ik er over na moet denken, dat ik heel bewust dingen doe en leer. Nadeel is dat ik buiten de opdrachten om mijn camera nog maar weinig oppak, omdat ik in mijn hoofd met de opdrachten bezig ben. Al begint dat nu wel een beetje beter te worden.
Hier zijn de resultaten, ik ben echt super benieuwd wat jullie er van vinden:

Opdracht 1, Panning

Panning... helemaal nieuw voor mij. Ik wist niet eens wat het betekende! Meteen een goede uitdagin dus, een bewegend voorwerp bevriezen... Gelukkig had ik Zoe, die heel geduldig uren met mij op pad is gegaan. Uiteindelijk was ik het meest tevreden over deze foto's:

Opdracht 2, Zwart-wit

Ik vind zwart-wit fotografie echt prachtig, maar ik doe het zelf echt zelden, omdat ik het ook echt een vaardigheid vind. En die vaardigheid heb ik niet altijd even goed onder de knie en soms durf ik me dan niet in dat gebied te begeven. Deze keer moest het dan toch, eventjes uit mijn comfortzone! Maar wel tevreden met het resultaat.

Opdracht 3, Macro.

Macro is een van mijn favoriete onderdelen van fotografie. Ik heb ook een macrolens en die gebruik ik regelmatig. Het is best lastig en ik heb mnog ontzettend veel ruimte voor verbetering, maar het begin is er. Uiteraard voor deze opracht ineens helemaal zonder inspiratie, maar ik weet zeker dat er nog vele macro-foto's zullen volgen.
We moesten ook een opdracht doen met potloden en de verschillende apertures. Je ziet goed het verloop van een klein beetje scherp, naar alles scherp.

Opdracht 4, Flatlay.

Flatlay is een vorm van fotografie die mij niet erg aanspreekt. De techniek wordt vaak gebruikt voor bijvoorbeeld Instagram foto's of het promoten van producten. Meestal mierzoet... en dat wilde ik dus juist niet. Ik heb gekozen voor een "enge" foto, een kapotte pop op een bloederige achtergrond, bewerkt om een horror-sfeer te krijgen. Ik denk dat het goed gelukt was, want ik kreeg veel commentaar. Niet iedereen is ecven dol op deze foto. Dat mag, het is ook geen alledaags gezicht, maar qua techniek kwam er heel wat bij kijken om deze foto te maken zoals die is. Ik ben er blij mee.

Opdracht 5, Reflectie.

Reflectie is echt overal! Zeker als je er op gaat letten, kijk maar eens om je heen. Om dan de mooie dingen er tussenuit te pikken is dan precies de kunst. Ik kreeg als commentaar dat de foto door de karaf met water eigenlijk geen echte reflectie is. Oke, maar ja, ik heb de foto wel gemaakt, dus hij komt toch in het rijtje. Het oog had ik al een keer in mijn 366-serie gemaakt, dus dat is eigenlijk een beetje herhaling.

Opdracht 6, Tegenlicht.

Deze vond ik heel erg leuk om te doen! De ring in het boek was een vaste opdracht, dus ik heb dit niet zelf bedacht. Het is wel een leuk effect. Het licht door de bloemen is misschien een beetje te fel, maar het doet me wel aan mooi weer denken. En de ontsnappende pluis van de paardenbloem... een klein feetje dat probeert haar eigen weg te vinden!

Opdracht 7, Canva-verhaal.

Een collage, het moet een verhaal vertellen. Niet echt mijn ding moet ik eerlijk zeggen. Het duurde ook heel lang voor ik inspiratie had.. Uiteindelijk een dagje geklommen. Het is geining, maar ik doe dit niet gauw weer.

Opdracht 8, Zonsondergang.

Ik heb echt dagen en dagen gewacht op een mooie zonsondergang, maar deze kwam maar niet. Om niet achter te raken op het schema heb ik uiteindelijk een willekeurige avond genomen en ben ik er op uit gegaan om de zonsovergang te fotograferen. Onweer in Langenboom... hielp niet... Bedaf... de zon deed ook niet echt wat ik wilde... Thuis... ja hoor, gekleurde lucht! Uiteraard.
En op vakantie natuurlijk bijna elke dag een mooie lucht, maar ja, toen telde ze niet meer! Hahaha.

Opdracht 9, Water.

Hoewel de opdracht "water" heet gaat het eigenlijk over een moment bevriezen in de tijd. Korte sluitertijd en mooie spetters fotograferen. Weinig vrijheid in de opdracht, maar wel tevreden met het resultaat. Ik had vorig jaar dan ook al geoefend...

More to follow! Stay tuned!

Contact, stuur ons een mailtje!

Nieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden
Aantal
inwoners
4.692.70017.018.41043.20041.496
Oppervlakte (km^2)275.04241.54354068
VlagNieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden

© Brechje Kroezen