Familie Kroezen

11 augustus 2019, Naar huis en thuis...

Ups en downs

Ik heb aardig wat te vertellen in deze update, want sinds mei hebben we behoorlijk wat dingen ondernomen! Onze vakantie naar Nederland is daar wel het grootste onderdeel van. Voordat ik daar aan begin wil ik eerst het minder leuke nieuws vertellen, of zeg maar gerust, het hele stomme nieuws. De meeste zullen het wel weten, maar we hebben onze hond Nova een paar weken na onze vakantie in Tauranga in moeten laten slapen.
Nova was behoorlijk plotseling en behoorlijk snel ziek geworden. Na een paar weken met haar dokteren lukte het ons niet om haar beter te maken. Sterker nog, ze werd alleen maar zieker en zieker. Op de laatste dag kon ze zelfs niet meer zelf de auto in springen...ademen ging moeilijk en eten, daar deed ze niet meer aan. Helaas was het toen duidelijk, Nova kan niet meer... En op 5 juni hebben we haar laten gaan. Wat hebben we daar een groot verdriet van gehad. Nog steeds missen we haar wel natuurlijk...

Gelukkig was het niet alleen maar kommer en kwel. Op een mooie zonnige dag hebben we bijvoorbeeld nog een mooie wandeling gemaakt bij Battle Hill Farm. Foto's bekijk je hier.
Sowieso hebben we trouwens eigenlijk wel totdat we naar Nederland zijn gegaan mooi weer gehad, dus daarover hoor je mij niet klagen. Wat dat betreft is het een heel verschil met de winter die we hier het eerste jaar hebben gehad. Toen heeft het zo ongeveer van april tot oktober geregend. Dat was echt niet grappig meer... Nu hebben we nog best wel lang in onze korte broeken buiten kunnen lopen en buiten activiteiten kunnen doen. Op het moment dat ik dit zit te typen komt de regen wel met bakken uit de lucht, maar eigenlijk is dat jullie geluk. Haha, want nu neem ik tenminste de tijd om binnen achter de computer te gaan zitten! :-)

Nederland, oh Nederland..

Op school was het voor de kinderen alweer bijna het einde van term twee, oftewel, bijna weer tijd voor twee weken vakantie. Ze boften deze keer, want voordat de vakantie hier begon mochten zij al met Roy mee naar Nederland (en ze bleven ook wat langer na de vakantie!).
Ik ben hier nog een weekje langer gebleven om ook op het werk alles in orde te hebben. Plus ik had op 30 juni nog een halve marathon te rennen. Dat had ik goed gedaan! Boven verwachting zelfs, want ik had er minder dan twee uur over gedaan. Wel slim van mij, hoe sneller je rent, hoe eerder je er ook weer vanaf bent...
Gelukkig zat ik wel zonder spierpijn in het vliegtuig.

Deze keer was onze vakantie naar Nederland een klein beetje anders dan de vorige keren.
Ten eerste was het nu zomer, dus super lekker weer. Heerlijk om even uit de winter te zijn, zelfs als die winter eigenlijk helemaal niet zo'n verschrikkelijke winter is, het is natuurlijk nooit zomer! En in elk geval kunnen wij nu ook meepraten over die ontzettend hete dagen in juli in 2019, want wij waren er bij!
En ten tweede was het ook vakantie. Een hoop mensen waren dan ook op vakantie, of gingen net op vakantie. Dit was een voordeel en een nadeel tegelijk. Uiteraard zien we iedereen altijd graag, maar nu hadden we ook net wat meer tijd om voor onszelf wat meer echte vakantie dingen te doen. Ik heb deze keer dan ook wel een heleboel foto's van Nederland. We hebben zoveel leuke dingen gedaan! Je leest ze allemaal hier! Ik zal nog niet alles verraden nu, maar de week in Steenwijk met de hele familie was zeker wel een hoogtepunt.

We zouden deze vakantie natuurlijk eigenlijk vooral komen om Axl te leren kennen. Dat we dat nu niet konden doen vond ik wel lastig en ik heb veel aan hem gedacht.

Op mijn eerste avond in Nederland kregen we wel het goede nieuws te horen dat Femke weer in verwachting is!! In februari wordt de baby verwacht, ontzettend spannend. Wij wensen jullie een hele voorspoedige zwangerschap en een gezonde baby toe, Femke en Kasper.

Nu zijn we alweer anderhalve week terug. Het is noemenswaardig om nog even te melden dat er helemaal niemand heeft overgegeven op de terugweg! Haha, kleine overwinningen moet je vieren.
We hadden een vreselijke jetlag deze keer, omdat we op een beachelijk tijdstip weer terug waren. We landden rond half vijf in de ochtend in Auckland. Daar was het even vreselijk stressen om ons vliegtuig naar Wellington om 6 uur te halen. We moesten namelijk nog helemaal door de douane (met vijf koffers en in Nieuw Zeeland weet je het nooit zeker, maar ze kunnen elk moment bedenken dat ze de hele inhoud van je koffer willen bekijken en dan ben je wel even zoet) en naar de domestic flights terminal lopen. Gelukkig hebben we het wel gehaald, op het nippertje mag je wel zeggen, en om 7 uur landden we in Wellington. Rond half 9 waren we uiteindelijk uitgeput thuis en dan is er dus nog die hele dag te gaan. Pffff, dat viel echt niet mee. Maar nu zijn we allemaal wel weer hersteld, school is weer in volle gang, werk is drukker dan ooit. We zijn officieel aan het laatste gedeelte begonnen... Volgende keer meer daarover.

Groetjes van Brechje

Contact, stuur ons een mailtje!

Nieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden
Aantal
inwoners
4.438.39316.947.90438.40041.302
Oppervlakte (km^2)275.04241.54354068
VlagNieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden

© Brechje Kroezen