Familie Kroezen

5 mei 2019, Op ontdekkingstocht...

...in onze eigen buurt!

Voor mijn gevoel is het alweer hartstikke lang geleden dat ik een update heb geplaatst, maar eigenlijk valt dat ook wel weer mee. De vorige was in februari en het is nu begin mei. Hmmm, dat is eigenlijk toch wel tegen de drie maanden. Sorry! Ik had er gewoon even geen tijd voor. En niet omdat we alleen maar op vakantie zijn geweest en leuke dingen hebben gedaan, maar vooral omdat ik de afgelopen tijd best wel veel heb gewerkt. Zelfs in de weekenden. Dat probeer ik altijd wel zoveel mogelijk te voorkomen, maar soms moet het toch even. Dat geeft verder ook niks, want het betekent ook dat ik heel erg veel vooruitgang heb gemaakt op het werk en dat is alleen maar goed. Ik moet het aan het einde van dit jaar toch met een goed gevoel achter kunnen laten. Jammergenoeg kan ik jullie geen foto's laten zien van wat ik daar allemaal doe. Jullie zullen het toch echt met de vakantie- en uitstapjesfoto's moeten doen. Balen!

Zoals jullie weten (denk ik) wonen wij in de regio Wellington. En die is best wel groot, dus ook al zijn we hier al bijna twee-en-een-half jaar op onderzoek uit, we hebben nog steeds niet alles gezien. Hier vlakbij is een regional park, daar waren we eigenlijk nog helemaal niet geweest. Echt een gemis blijkt nu, want er is echt hartstikke veel te zien. Daar hebben we dus wat tijd doorgebracht de afgelopen weekenden en daarvan zijn hier de foto's te zien. Vooral de watervalwandeling, waarbij je door de rivier heen moet om bij de waterval te komen, is een grote hit en die gaan we zeker vaker gebruiken om Nova te laten rennen.

Een ander plekje waar we toch zeker drie keer in de maand langsaf reden is Somes Island. Dat is een klein eilandje in de baai van Wellington. Met een bootje kan je daar naar toe. Dat bootje is eigenlijk "de bus"!
Dus ook hier zijn we dan eindelijk een keer naar toe geweest. Het is er niet zo mooi als op Kapiti Island, maar het was wel erg leuk om Wellington eens vanauit een andere hoek te bekijken. We hebben ons daar toch nog wel een volle middag vermaakt, kijk maar .

Tauranga

Behalve de Wellington regio zijn er nog veel meer plekken i Nieuw Zeeland die we niet gezien hebben. Ik denk dat we ondertussen wel al kunnen zeggen dat we meer van Nieuw Zeeland gezien hebben dan de meeste mensen die al hun hele leven in Nieuw Zeeland wonen, maar dat stopt ons niet van proberen toch nog een beetje meer te zien. Oftewel, we moesten weer eens op vakantie! Term 1 was afgelopen en dan hebben de kinderen altijd twee weken vakantie voor de volgende term weer van start gaat. Deze keer viel Pasen middenin de vakantie. Makkelijk voor mij dus, want zo hoefde ik niet al te veel dagen op te nemen om toch lekker een weekje weg te kunnen.
We zijn naar Tauranga geweest, dat ligt in de Bay of Plenty. We hadden die regio gekozen omdat we daar eigenlijk nog nooit geweest waren. En Appie, die pas bij ons is geweest, had daar ook wat tijd doorgebracht en zijn enthousiaste verhalen hadden ons overtuigd (hoewel er best een kans is dat we ook zonder de enthousiaste verhalen daar naar toe waren gegaan).
We hadden geluk, het was een week vol met zon en goede avonturen. Ik denk dat de dolfijnentoer wel de mooiste dag was! Haha, behalve dan dat wij net zo goed functioneren op een bootje als op een vliegtuig. Oftewel, niet iedereen kwam terug met al zijn eten nog in zijn buik, bij sommige had zich dat verplaatst naar ofwel het water ofwel de wetsuit... Gelukkig hadden we wel echt dolfijnen gezien! En ook niet een paar, nee, echt minstens 300! Dat maakte het het kotsen wel waard, haha, maar oh, wat waren wij blij dat we weer aan wal stonden.
Ook hot water beach is erg hoog geeindigd op de tof-lijst, maar weet je wat, ik bewaar de verhalen, die lees je maar mooi hier.

En verder?

Tja, en verder? Als we niet op vakantie zijn, dan zijn we eigenlijk hele gewone mensen. Dan gaan we naar school, we werken en we zorgen voor elkaar. Zo heel veel scheelt het niet met hoe we in Nederland leefden (behalve natuurlijk voor Roy).
Spykers voetbalseizoen is weer begonnen. Zijn team heet de puma's en ze hebben tot nu toe nog geen enkele wedstrijd gewonnen. Haha, hopelijk komt dat nog. Gisteren heeft hij wel een mooie hatrick gemaakt en hij was Player of the Day, dus dat maakt het dan wel weer goed.
Zoe is vorige week begonnen met basketbal. Dat doet ze met haar schoolteam. Ze heeft de eerste training erop zitten en ze vindt het hartstikke leuk! Ik ben erg benieuwd hoe dat verder zal gaan.
Zij heeft zich ook opgegeven voor tafeltennis, dat is onder schooltijd. Die komt dus terug als een echte atleet!
En Liz houdt even pauze van de sporten. Atletiek is weer afgelopen. Daar had ze een van de grote prijzen gewonnen, namelijk meest enthousiaste meisje van 2019. Een hele eer als je het mij vraagt, dus daar waren we hartstikke trots op. Liz houdt het allermeest van klimmen in bomen. Daar hebben we nog geen clubje voor gevonden... Ik weet zeker dat ze daar wereldkampioen in zou kunnen worden.
Roy is tegenwoordig wat vaker in de sportschool te vinden. Het gaat best goed met zijn schouder, dus tijd om weer wat in beweging te komen. En het is ook een goede change of scenery natuurlijk om iets te doen te hebben buitenshuis.
En ik ben weer in volle training voor een halve marathon. Ik heb me ingeschreven voor de Welington halve marathon op 30 juni. Het doel is om de tijd van de vorige keer te verbeteren.
Ook ben ik vorige week begonnen aan deel 2 van de fotocursus. Zes weken lang mag ik elke dinsdagavond in Wellington meer gaan leren over foto's maken! En we hebben ook twee opdrachten. Ik gok zo dat jullie in de volgende update daar wat foto's van zullen zien.

En uiteraard zijn we ons erg aan het verheugen op onze vakantie naar Nederland! In juli, dus heerlijk als het hier hartje winter (hahahaha, hartje winter!) is, dan komen wij bij jullie even van de zomer genieten. Even weer iedereen zien, met iedereen bijkletsen en dan terug voor de laatste etappe...

Groetjes van Brechje

Contact, stuur ons een mailtje!

Nieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden
Aantal
inwoners
4.438.39316.947.90438.40041.302
Oppervlakte (km^2)275.04241.54354068
VlagNieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden

© Brechje Kroezen