Familie Kroezen

01 januari 2019, Onverwachts...

20 februari 2019, De zomervakantie is alweer voorbij...

Hartverwarmend

Allereerst wil ik jullie allemaal heel erg bedanken voor de hartverwarmende reacties die ik gekregen heb van jullie allen over Axl. Dat vind ik ontzettend fijn.
Veel mensen vragen aan mij hoe het nu met Femke gaat. Ik wil Femke's leven graag voor haarzelf houden en niet met iedereen delen op mijn site, dus ik ga daar hier niet uitgebreid op in, maar ze doen vreselijk hun best om de draad weer op te pakken. En ik ben ontzettend trots op mijn zusje.

De gang van zaken

Januari 2019 is alweer voorbij, februari is zelfs alweer bijna gevlogen... Tweederde van ons avontuur zit er alweer op. Dit jaar gaat in het teken staan van de laatste avonturen hier beleven en dan de neuzen weer richting Nederland zetten. Als ik heel eerlijk ben.... pffff...het gaat niet makkelijk worden om hier weer weg te gaan. Soms (vaak?) zouden we wensen dat Nieuw Zeeland niet zo vreselijk ver weg was, dan konden we hier blijven. Helaas is dat niet hoe het in werkelijkheid is, Nieuw Zeeland blijft aan de andere kant van de wereld van vergeleken met Nederland. We zijn dit avontuur aangegaan voor drie jaar, dus aan het einde van dit jaar komen we weer terug.
Dan wonen we weer op helmteken, werkt Roy weer in Utrecht, werk ik weer in Boxmeer, gaan de kinderen weer in Uden naar school en moeten we weer aan het gehaaste Nederlandse leven gaan wennen. Zouden jullie al snel ziek worden van onze verhalen? Net als Wolowitz in The Big Bang Theory na zijn tripje naar de maan! :-) Ach ja, dan hebben jullie pech!

Wat willen we hier nog allemaal doen? Oh jee, best veel eigenlijk! We zijn nog nooit met het gezin in Auckland geweest, ik wil HEEL graag de Tongariro Crossing nog doen en Milford Sounds zien. Als we dat allemaal klaarspelen dit jaar, dan ben ik een tevreden mens (eigenlijk ben ik al een tevreden mens). Sommige van deze tripjes staan al op de planning ook. Roy en ik gaan in september namelijk lekker samen naar Queenstown toe en dan vijf dagen rondtrekken in een klein campertje. Ik kan nu al niet wachten!

Deze maand is het schooljaar weer begonnen. Spyker heeft zijn eerste dagen op college gehad. Hij was best een beetje zenuwachtig, maar volgens mij is het hem allemaal erg meegevallen. Tot nu toe ook vooral leuke dingen eigenlijk, athletics dagen, futsal trials en een begin aan de echte lessen. Nu gaat het huiswerkleven ook voor hem beginnen. Ik ben benieuwd. Hopelijk is hij er wat consequenter in dan ik vroeger was!
Ook de meiden zijn goed begonnen in hun nieuwe klassen. Liz heeft dezelfde leraar als vorig jaar, dus dat was niet zo spannend. Zoe heeft een leraar die ze nog niet eerder had gehad, maar ook hij blijkt hartstikke aardig te zijn. Ik ben er van overtuigd dat voor alle drie hun laatste schooljaar hier een goed schooljaar gaat worden.
Afgelopen week hebben ze de eerste Nederlandse lessen gehad. Die krijgen ze om hun spelling en grammatica weer een beetje op niveau terug te brengen zodat de overgang straks wat makkelijker zal zijn. De lessen zijn met een online tutor, de juf woont in Houston en geeft daar Nederlands en Franse les. Ik ben erg benieuwd of deze lessen hun vruchten af zullen gaan werpen.

Zuidereiland

We hebben er al veel van laten zien op Facebook, maar we hebben een supercoole vakantie gehad op het Zuidereiland! Eindelijk zijn we er dan allemaal een keertje geweest. Het begon met flinke vertraging van de ferry (de boot tussen het Noorder- en het Zuidereiland). We zouden eigenlijk om 8 uur in de ochtend vertrekken en dan om half 11 in Picton zijn, maar we waren uiteindelijk pas tegen enen ofzo daar. Dat betekende dat we onderweg iets minder de tijd hadden om te stoppen. Al met al geen drama, want we hebben toch nog heel veel moois gezien onderweg!
We hadden een superfijn huisje, prachtig uitzicht over de Rakaia gorge! De Rakaia wordt gevoed met water van de gletsjers en daardoor is het een hele bijzondere kleur blauw. Prachtig mooi om te zien, bijna nep op de foto's. Goede reden ook om daar een keer met de jetboat overheen te scheuren! Ik denk dat je ons gezin met weinig dingen zo gelukkig maakt als met een jetboatritje. Iedereen straalt dan van vreugde. Tip dus voor het geval je toevallig op zoek was naar een leuk cadeautje voor ons.
Hoewel het paardrijden op de laatste dag ook wel echt een hoogtepunt was, maar daar deed Roy dan weer niet aan mee. Paardrijden was wel echt spannend, de kinderen hadden nog nooit eerder een buitenrit gemaakt, dus we hebben het gehouden bij een uurtje rustig stappen. Maar ja, wel door een hele mooie omgeving en we moesten zelfs een klein beekje oversteken. Spykers paard herinnerde zich toen dat hij eigenlijk heel dorstig was! Haha, dat was erg grappig.
Verder hebben we natuurlijk gewandeld, we zijn naar Christchurch geweest en naar de dierentuin. We hebben nog een flinke roadtrip gemaakt naar Lake Tekapo, daarna om Lake Pukaki heen naar Mt. Cook. Helaas heeft die berg zijn eigen klimaat en die dag was die niet erg gestroomlijnd met het klimaat van de rest van het eiland. Het regende er oude wijven met puntklompjes. Daar hebben we dus niet erg veel kunnen doen. En heel eerlijk gezegd, ook erg weinig kunnen zien... Maar...we zijn er geweest, dus dat kunnen we zeggen! :-)
Op de terugweg zijn we in Picton bij de beste vrienden van de kinderen op bezoek geweest. Die wonen daar in de vakanties. Voor de kinderen was dat nog even een groot feest, vlak voor het thuiskomen!
Al met al een heerlijke vakantie, lees het volledige verslag hier!

Iets anders super cools is dat Liz en ik eindelijk een tripje naar Kapiti island hebben gedaan. In november was dat wegens slecht weer niet door gegaan. Vorig weekend was dan eindelijk de herhaling. En wat was dat een ongelooflijk mooie ervaring! Alleen al omdat we op de heenweg allemaal dolfijnen om de boot hadden zwemmen!
Kapiti island is een natuurreservaat en het begint er langzaam maar zeker weer te worden zoals Nieuw Zeeland was voordat wij mensen het kwamen bezoedelen. Er zitten ontzettend veel vogels, waaronder veel zeldzame soorten. En het hoogtepunt was uiteraard het kiwi spotten in de avond. We waren echte geluksvogels (dat vonden we zelf wel een mooie woordspeling, op dat eiland vol vogels), want we hebben er wel twee gezien.
Vogels zijn alleen wel moeilijk te fotograferen.... Kijk maar!

Even trots doen

Tenslotte wil ik nog even een klein beetje trots doen over mezelf... Afgelopen zondag heb ik namelijk mijn eerste halve marathon gelopen! En gehaald zonder te wandelen. Ik was er al een poosje voor aan het trainen, maar ik had nog nooit meer dan 18 km aan een stuk gerend. En anderhalve week geleden was ik ook nog gestruikeld tijdens een training, waarbij ik mijn heup behoorlijk beurs had gevallen. Goede blauwe plekken dus en een laatste training die niet ging zoals ik dat wilde. Ik was dus best wel een beetje zenuwachtig.
Tijdens het rennen gelukkig nergens last van gehad! Alles zat mee, het weer was goed, mijn benen waren oke en mijn hoofd werkte ook mee. Tussen kilometer 16 en 19 had ik het wel even moeilijk, maar ik heb niet toegegeven, ik ben niet gaan wandelen! Na kilometer 19 kwam ik er gelukkig ook weer goed in en kon ik uiteindelijk lachend de finish bereiken. Daar stond de familie me juichend in te halen. Wat een vreugdevol moment!

Nu moet je maar snel naar alle foto's gaan kijken! Misschien zijn dit wel de meeste foto's die er ooit in 1 update hebben gestaan, dus ik hoop dat je er eventjes voor kan gaan zitten. En anders kom je er natuurlijk gerust een keertje voor terug.
Vond je het leuk? Laat het even weten in het gastenboek, of op Facebook. Dan wordt mijn bereik ook net weer even wat groter!

Groetjes van Brechje

Contact, stuur ons een mailtje!

Nieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden
Aantal
inwoners
4.438.39316.947.90438.40041.302
Oppervlakte (km^2)275.04241.54354068
VlagNieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden

© Brechje Kroezen