Familie Kroezen

17 februari 2018, Van zomer naar winter...en weer terug!

Het eerste jaar.

De laatste update was in november! Dat is dus alweer drie maanden geleden. Je zou denken dat ik nu dus veel te vertellen heb. En dat is ook zo.
In deze update ga ik jullie alles vertellen over onze fijne vakantie in Nederland, maar ook over alles wat we daarna hebben gedaan. Hier was het namelijk zomervakantie, maar daarover later meer.

We kunnen nu officieel zeggen dat we al meer dan een jaar in Nieuw Zeeland wonen. Ik klink ondertussen waarschijnlijk als een plaat met een kras (voor de jongere lezers onder ons: een plaat met een kras blijft hangen op de kras, waardoor steeds hetzelfde stukje herhaald wordt.), maar de tijd gaat zo vreselijk snel. Over iets meer dan vier maanden lees je hier dat ik aan het vertellen ben dat we op de helft zijn. Ja, want zo snel gaat dat dus. Time's flying when you're having fun..
Het was een mooi jaar, we hebben zoveel nieuwe dingen gezien, nieuwe mensen leren kennen, onze eigen grenzen ontdekt en ga zo maar door. Een nieuwe taal voor de kinderen. Hoe trots ik op ze ben hoe ze dat allemaal voor elkaar gebokst hebben, dat kan ik niet in woorden uitdrukken. Na een jaar kunnen we het wel zeggen denk ik: het heeft allemaal best mooi uitgepakt voor ons!

Van de zomer naar de winter...

Sinds we in oktober mama en Wallie op visite hebben gehad hebben we ontzettend mooi weer gehad. Zo nat als het was in de winter, zo droog was het in november. Geen druppeltje regen hadden we die maand. Dat was voor ons wel fijn, want wij moesten natuurlijk een gedeelte van de zomer gaan missen. De plantjes hadden een paar druppels regen waarschijnlijk juist wel kunnen waarderen...
Dat vonden we niet erg hoor, want we hadden er super veel zin in om naar Nederland te gaan. Een paar dagen voor we moesten vliegen begon het te sneeuwen in Nederland, zo erg dat er zelfs geen vliegtuigen meer konden landen op Schiphol voor een hele dag. Gelukkig was dat twee dagen later wel over, want wij konden gewoon landen.
We hadden goede vluchten gehad en deze keer (bijna) zonder kotspartijen!
Op Schiphol werden we door onze familie opgewacht, we kregen bloemen en dikke knuffels en zoenen. Hans en Lily waren er, mama en Wallie en Froukje. De kinderen ontploften bijna van blijdschap toen ze hun opa's en oma's (en hun tante uiteraard) weer zagen.
We sliepen bij mama in huis. Hartstikke fijn was dat. Mama, nogmaals heel erg bedankt voor het delen van je huis met ons!
Onze planning was best wel strak, we hadden voor bijna iedere dag wel een visite op de planning staan. En we hebben dan ook hartstikke veel mensen gezien. Lang niet iedereen, maar dat lukt gewoon niet. Hopelijk de volgende keer voor de mensen die we nu hebben moeten missen.
De eerste week zijn we vooral bij de familie op visite geweest; opa, oma en Silvia, Helen en Neil met de kinderen, Josť, Froukje en Patrick, Bart en Serena. En in het weekend gingen de mannen karten en lasergamen, terwijl de vrouwen naar Disney on Ice gingen. Topdag was dat!
Diezelfde avond was ook het gala van de dansschool. Het was hartstikke leuk om ook daar weer even te zijn. Al moeten we ons dansen echt weer even ophalen...
De tweede week was voor de kinderen een echt feestje. Zij mochten namelijk naar school toe! Voor alle drie hadden we georganiseerd dat ze twee dagen mee mochten draaien in hun "oude" klas. Nog nooit zijn drie kinderen zo graag in hun vakantie naar school geweest denk ik.
En er kwam nog een bonus bij, want op donderdag mochten ze nog een extra dagje mee. Die dag gingen ze schaatsen bij Holiday on Ice. Dus die mazzelaars pikten maar mooi de coolste schooldag van het jaar mee.

De avond waarop we met mijn broer en zusjes, inclusief aanhang zijn wezen eten en stappen was ook een fijne. Het komt niet vaak voor dat we alle acht tegelijk bij elkaar zijn, dus altijd als we dat hebben, dan genieten we daar extra veel van!
De feestdagen hebben we met familie doorgebracht, Eerste Kerstdag lekker eten bij De Vrije Teugel met mijn familie. Helaas was Wallie wel ziek geworden. Daardoor kon hij Tweede Kerstdag niet mee uit eten. Ik ben in zijn plaats mee gegaan met mama. En Roy en de kinderen zijn naar zijn ouders geweest en hebben lekker bij de Japanner gegeten. Het waren zo twee fijne dagen.
Daarna voelde ik me een paar dagen wat minder lekker en ook Liz heeft zich nog ziek gevoeld. Er heerste dus wel een virus.
Gelukkig was ik wel op tijd weer beter voor ons bezoekje Femke in Lelystad.

We hebben natuurlijk nog veel en veel meer gedaan, we zijn nog wezen bowlen met Helen en Neil. We hebben gegeten met en bij vrienden. Noem maar op! Bekijk het maar op de foto's. Die zijn allemaal van slechte kwaliteit, want ze komen allemaal van mijn telefoon af.

En toen kwam de tijd van afscheid nemen weer... Gaan is minder leuk dan komen. Gelukkig waren de kinderen er deze keer beter op voorbereid. Ze wisten dat het zou komen en deze keer was het niet zo'n sprong in het diepe, maar gewoon weer terug naar huis. Alle drie hadden ze daar eigenlijk ook wel weer zin in, hun eigen bed, terug naar Nova en terug naar de zomer...
Ik niet, ik moest nog langer blijven, want ik had nog wat werk te verrichten in Oostenrijk en Duitsland. In die tijd heeft Roy lekker nog met de kinderen in Nieuw Zeeland fijne dingen gedaan. En ik had ze in de tussentijd echt vreselijk gemist!

Onze volgende trip naar Nederland staat alweer geboekt hoor! Schrijf maar vast in jullie agenda's, eind september en begin oktober!

...en weer naar de zomer.

De school begon voor de kinderen weer op 31 januari. Helaas was ik toen nog niet terug, dus ik heb die dag gemist, maar ze hebben alle drie weer een goede start gemaakt op school. Spyker is aan Year 8 begonnen, zijn laatste jaar op de basisschool. Hier heet dat Intermediate.
Zoe zit in Year 6, in het Senior Syndicate. Die geniet met volle teugen van school en slurpt elk beetje informatie op dat haar aangereikt wordt.
Liz zit in Year 5. Ook in het Senior Syndicate. Dat is hartstikke knap van haar, want eigenlijk is dat een jaartje verder dan ze qua leeftijd hoort te zijn.

In de weekenden gaan we nog steeds op pad, want we hebben nog lang niet heel Nieuw Zeeland gezien. En zelfs hier in de regio zijn we nog niet helemaal klaar met alles ontdekken. Dat kun je wel zien in de foto's van het Adrenalin Forest, Island bay en Titahi bay.
Binnenkort begint het voetbalseizoen weer voor Spyker, dus dan kunnen we niet meer alle zaterdagen op pad. Ook hebben de kinderen nu meer vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen, dus ze willen niet meer elke keer van alles met ons ondernemen. Ik zie dat maar als een goed teken.
Maar volgend weekend gaan we lekker een weekendje naar Napier toe! Daar gaan we dan ons 12,5 jarig huwelijk vieren! Dat wordt leuk!

Tot snel!

Groetjes van Brechje

Contact, stuur ons een mailtje!

Nieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden
Aantal
inwoners
4.438.39316.947.90438.40041.302
Oppervlakte (km^2)275.04241.54354068
VlagNieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden

© Brechje Kroezen