Familie Kroezen

4 november 2017, Voorjaar, vakantie, visite & vooruit!

Voorjaar

Ik had het in mijn vorige update al gezegd natuurlijk, het is weer lente. En behalve veel regen (heel, heel veel regen) zijn er dan ook mooie dagen.
Gelukkig was 24 september ook zo'n mooie, zonnige dag, want die dag was het Tulip day in de Botanical Garden. Ik had een appeltaart gebakken en samen met Astrid zou ik in de middag meehelpen om Nederlandse lekkernijen te verkopen.
Het was een leuke dag, maar ik kan je wel vertellen dat de Nederlandse club hier Nederlandser is dan de meeste Nederlanders. er was klompendansen, zaklopen en koekhappen! Blijkbaar komt er toch een soort patriottisme in ons mensen naar boven op zulke momenten. Leuk om een keertje mee te maken, maar ik denk niet dat wij bij de Nederlandse club gaan hier. Waarschijnlijk omdat weten dat we elk jaar naar Nederland kunnen en na drie jaar weer terug gaan dat wij daar minder behoefte aan hebben? Maar goed, in elk geval, volgend jaar gaan we toch wel weer. Tegen die tijd hebben we echt ook wel weer zin in een kroketje! En dan doen we ook onze oranje shirts weer aan!

Vakantie

Ongeveer vanaf Tulip day begonnen bij ons de kriebels in de buik te komen. Nog minder dan een maand en dan komen opa en oma bij ons op visite! Was het maar vast zover.
Gelukkig hadden Roy en ik wel bedacht dat we ons tegen deze tijd zo zouden voelen en hadden we dus een mooi uitje naar Taupo geboekt. In het midden van de vakantie tussen term 3 en 4 gingen we dus nog een lang weekendje weg.

Het was een heel erg goed idee van ons om dat te doen! Ondanks dat het weer dat weekend niet zo fantastisch was, hebben we toch een heel erg fijn weekend gehad en mooie dingen gezien.
De Huka Falls is Nieuw Zeelands meest gefotografeerde stukje natuur. Dat moet dan dus wel indrukwekkend zijn! En dat was het ook. Natuurgeweld... Wauw!
Zondags was het nog minder mooi weer, maar die dag hebben we binnen doorgebracht in Mind Junction. Een plaats waar je je kunt vermaken met puzzels, een doolhof en nog veel meer leuks. Een echte aanrader eigenlijk wel.Aan het einde van die dag was het weer ook weer een klein beetje bijgetrokken, dus konden we de Craters of the Moon nog bezoeken. Daar was ik wel blij mee.
Op de foto pagina kun je alles foto's van deze korte vakantie bekijken.

Visite!

Na deze vakantie was het nog maar 4 nachtjes slapen voor we mama en Wallie (ook wel oma en opa) op konden gaan halen van het vliegveld. Het uitgebreide verslag staat op de foto-pagina. We hebben super veel gedaan, mooie dingen gezien en een ontzettend gezellige tijd gehad, dus deze pagina is echt het bekijken waard. Voor sommige van jullie is het misschien wel de eerste keer dat je op deze site komt (misschien is het bereik net wat anders, nu ik mam en Wallie erbij betrek); schroom niet om ook alle andere pagina's te bekijken. Daar zijn ze voor.
Het was leuk om met opa en oma de kinderen naar school te brengen. Spyker is natuurlijk een klein beetje te groot en stoer om met ons gezien te worden, maar de meiden lieten maar al te graag hun klas en hun juf zien. De juf van Liz maakte meteen een foto van Liz met opa en oma om op SeeSaw te zetten. Dat is de app die de school en de kinderen gebruiken om dingetjes met de ouders te delen. Hartstikke leuk!

Wat ik zelf ook leuk vond was de reactie van Nova (de hond). Zij was natuurlijk lang niet zo zenuwachtig als de rest, want ze had geen flauw benul. Toen we dan ook met mama en Wallie binnen kwamen had ze in eerste instantie helemaal niks in de gaten. Ze liep ze straal voorbij. Daarna kwam er realisatie in haar ogen....en ging het dak eraf! Ook dat was een vrolijk weerzien. Ook Nova heeft genoten van de lange wandelingen met Wallie om papegaaitjes te spotten.

Ik ga hier niet te veel vertellen over de zeehonden die we gezien hebben, de wandelingen die we gemaakt hebben of de nieuwe dingen die we geleerd hebben op Labour Day, want dat staat allemaal bij de foto's! Ik denk dat mama en Wallie er net zo van genoten hebben als wij.

De dag van afscheid nemen vonden we weer moeilijk, er hebben wel wat traantjes gevloeid. Maar dat is niet erg! Het betekent dat afstand niks af doet aan "houden van" en, zoals Zoe op haar facebookpagina zegt, "Family is Everything!"

Vooruit

Gratisaftellen.nl

Nu duurt het niet lang meer voor we zelf naar Nederland gaan. Op 12 december vliegen we vanuit Wellington aan en op 13 december landen we dan in Amsterdam. We gaan dan bijna vier weken lang plezier maken in Nederland. Mocht je wat met ons af wilen spreken, laat het me dan even weten. We zijn bezig met het maken van de planning. Ik kan niet beloven dat we iedereen blij kunnen maken, want het zal best druk zijn (de feestdagen zitten er natuurlijk ook tussen), maar ook wij vinden het leuk om jullie weer te zien. En de kinderen gaan lekker weer met hun vriendjes en vriendinnetjes spelen en een dag (of wat?) naar school toe. Dat wordt leuk!!

Maar voor ik vandaag weer afsluit, wil ik toch een ding niet voorbij laten gaan. Het is weer bijna 8 november. Dit jaar moeten we papa alweer 11 jaar missen. Vandaag is de dag dat ik papa voor het laatst in leven zag, al wist ik dat toen natuurlijk niet.
Papa, thanks voor de tijd die we wel gehad hebben! Ik hoop dat je af en toe nog met ons mee kijkt en dan toch een beetje trots op ons bent!

Ik hoop dat jullie weer genoten hebben van de update! Ik hoop er nog eentje te doen voor we naar Nederland gaan (maar ik beloof niks).

Tot snel!

Groetjes van Brechje

Contact, stuur ons een mailtje!

Nieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden
Aantal
inwoners
4.438.39316.947.90438.40041.302
Oppervlakte (km^2)275.04241.54354068
VlagNieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden

© Brechje Kroezen