Familie Kroezen

22 juli 2017, Zes maanden!

Time flies when you're having fun.

Vandaag precies zes maanden geleden landde ons vliegtuig in Wellington. Dat was een hele winderige dag! Wat waren we blij dat we die lange reis achter de rug hadden. Het lijkt bijna wel alsof dat in een ander leven was. En tegelijkertijd ook alsof het gisteren was. De tijd gaat zo snel!
We hebben wel echt al veel gezien en gedaan in die zes maanden, als ik zo alle foto's terug kijk. De ene foto is nog mooier dan de andere. Jullie zullen wel denken dat we hier een lange vakantie aan het vieren zijn... En eigenlijk is dat ook wel een beetje zo, want uiteindelijk komen we natuurlijk gewoon weer terug. Het is echter wel een vakantie waarin we gewoon moeten werken en naar school moeten! Daar zien jullie natuurlijk geen foto's van, maar dat gedeelte bestaat echt hoor!

De afgelopen maand.

Sinds de vorige update zijn we eens een keertje niet op vakantie geweest, maar dat betekent niet dat we ons hebben verveeld natuurlijk.
De afgelopen twee weken hebben de kinderen vakantie gehad. Een schooljaar bestaat hier uit 4 terms en aan het einde van de eerste drie terms krijgen de kinderen steeds twee weken vakantie, na de vierde term is het zomervakantie. Die is ongeveer 6 weken, zeg maar vanaf Kerstmis tot begin februari. Deze vakantie was het einde van term 2. Het schooljaar is dus op de helft!
In Nederland heb je dan de kerstvakantie, maar ook al is het hier winter, Kerstmis vieren we natuurlijk gewoon op 25 december!
Op de foto's kan je al zien dat winter hier niet is zoals winter in Nederland. Echt koud is het niet, we hebben geen winterjassen nodig. En soms kunnen we zelfs best een korte broek aan. Sterker nog, de schooluniformen hebben het hele jaar door een korte broek of een rok.
Overdag wordt het over het algemeen niet veel kouder dan 6 graden Celsius, dat is hier dan echt een koude dag. Meestal is het warmer, zo tussen de 12 en 14 graden Celsius is geen uitzondering. In de nachten wordt het wat kouder, heel af en toe gaat de temperatuur onder het vriespunt, maar dat zijn vaak de nachten waarop het overdag weer heel lekker wordt. Het is dan helder namelijk.
Er is wel genoeg regen! Het kan echt flink tekeer gaan, met harde wind en de regen komt dan met bakken uit de lucht. Hele wegen kunnen dan overstromen. Gelukkig hoeven wij ons daar (tot nu toe dan) niet echt druk over te maken, want voor ons gewone woon-werkverkeer hoeven we niet al te ver.

In de weekenden dat het wel mooi weer is trekken wij er vaak op uit. We zijn naar de Red Rocks geweest. Niet alleen omdat we zo benieuwd waren naar de rode rotsen, maar daar woont ook een zeehondenkolonie. Die was die dag echter ergens anders op visite denk ik, want wij zagen maar 1 zeehond! Haha. Maar ja, 1 zeehond is altijd nog oneindig veel meer dan geen zeehond!
Ook hebben we een prachtige wandeling gemaakt in Butterfly Creek. Dat begon met een fikse klim, maar we werden er wel beloond met een prachtig uitzicht over Wellington!
Foto's van deze twee avonturen staan bij de foto's. Het zijn er niet al te veel.

Meiden maken foto's

ZoŽ en Liz hebben allebei een eigen camera en vaak als we uit wandelen gaan nemen zij deze ook mee. Vandaag heb ik hun foto's op de computer gezet en het is soms verrassend wat je dan allemaal tegen komt! Ik heb een selectie van hun hartstikke leuke foto's in de foto sectie gezet, maar de foto die je hier ziet...dat is uiteraard wel mijn grote favoriet!

De volgende keer zal ik weer wat uitgebreider vertellen over de kinderen, misschien kunnen ze wel weer zelf een stukje vertellen bijvoorbeeld.
Het is nu al best wel laat en ik moet eigenlijk gaan slapen! Nog even alles netjes afronden en dan naar bed toe dus.
Morgen wordt onze grote knul alweer 11 jaar! Wat een feest. We vieren het volgende week in het echt, want morgen is hij de hele dag met zijn voetbalteam bij een toernooi.

Groetjes van Brechje

Contact, stuur ons een mailtje!

Nieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden
Aantal
inwoners
4.438.39316.947.90438.40041.302
Oppervlakte (km^2)275.04241.54354068
VlagNieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden

© Brechje Kroezen