Familie Kroezen

10 juni 2017, De lopende berg...

Herfst.

Terwijl in Nederland de mussen dood van het dak afvallen van de hitte, begint het hier langzaam winter te worden! Dat is wel anders, want het wordt hier lang niet zo koud.
Echte Nieuw Zeelandse bomen verliezen hun bladeren niet in de herfst en winter. Ze verkleuren zelfs niet. Die bomen zijn het hele jaar door groen. De geimporteerde bomen verkleuren wel en verliezen ook hun blad. Het scala aan kleur is dus erg groot nu als je naar de bomen kijkt, maar groen blijft wel overheersen.
Ik ben wel benieuwd hoe de rest van de herfst en winter wordt. Ze zeggen dat het niet heel veel kouder gaat worden dan het nu is. Als dat zo is, dan kunnen onze dikke winterjassen wel in de kast blijven. In de nachten is het wel fris hoor, we hebben al twee keer in de ochtend gehad dat er wat rijp op de daken lag, maar overdag wordt het vaak nog wel een graad of 12. Daar is wel mee te leven.
Al missen we de vloerverwarming in ons huisje in Uden wel... Hier hebben we zogenaamde heat pumps, dat zijn een soort airco-units die kunnen verwarmen en koelen. Werkt prima, maar zodra je naar de hal moet... Brrrr!

Lang weekend

Vorig weekend (2 tot 5 juni) hadden we een lekker lang weekend. De kinderen hadden op vrijdag een "teacher-only day" (studiedag) en maandags was het Queen's Birthday. Vrij last minute besloten we dat we daar natuurlijk gebruik van moesten maken! Een weekend op pad. We hadden een heel fijn huisje geboekt in Hawera, bij Kerry Lane Motel. De foto's staan in de foto sectie! Vergeet ze niet even te bekijken.

Hawera ligt vlak bij Mount Taranaki. Daar hoort een mooi verhaal bij.
Taranaki leefde ooit met twee andere vulkanen op een centraal plateau, Tongario, Ruapehu en Ngauruhoe. In de buurt leefde ook een mooie heuvel, Pihanga.
Taranaki en Tongario waren allebei verliefd op Pihanga en raakte in een strijd verwikkeld om haar. Taranaki flirtte een beetje met haar. Tongario spuwde woeste vlammen van vuur, zo jaloers was hij. Taranaki vluchtte naar het westen, een spoor van tranen achter zich aan vulden de geul die hij achter zich liet... Deze tranen vormden de Whanganui River.
Een mannetjesberg dus.....met pootjes....ja ja...

We hebben wel een heerlijke dag gehad op die berg! We begonnen met wandelen in de zon, maar langzaamaan betrok de lucht tot we in de mist en zachte regen liepen. Dat deed ons besluiten het laatste stukje naar de sneeuw niet te gaan lopen. We hebben gehoord dat die berg jaarlijks een aantal mensenlevens eist, omdat ze verdwalen in de mist. Wij gaan daar geen deel van uit maken.
Zondags zijn we naar New Plymouth gereden. Daar hebben we onze tijd vooral in het Pukekura Park doorgebracht. We moeten zeker nog een keer terug naar deze stad, want we hebben er te weinig van kunnen zien.
Dat kwam ook omdat we wat laat die kant op gingen, omdat we mochten paardrijden van de eigenaar van het motel. En dat vonden we natuurlijk te leuk om te laten schieten! Zelfs ik heb op het paard gezeten. Wat een pret! Zowel op de heen- als op de terugweg zijn we gestopt in Foxton bij de Molen. Daar hebben we kroketjes en bitterballen gegeten. En gekletst met de Nederlandse eigenaresse. Ik denk dat dat onze vaste vakantie stop is als we die kant op gaan.

Wat verder ter tafel komt

Ons eerste kwartaal dat we hier zijn is nu officieel voorbij. Het duurt niet lang meer en we zijn hier alweer een half jaar. Ik kan bijna niet geloven hoe snel de tijd eigenlijk gaat.
Het is nu ruim een jaar geleden dat de vraag aan mij werd gesteld of ik naar Nieuw Zeeland wilde om daar drie jaar te werken. Ik kon toen bijna niet geloven dat dat ook allemaal echt zou gaan gebeuren en dat we er nu...een jaar later, ook echt al gewoon wonen. Zelfs eigenlijk al gewend zijn.

Wij hebben geen spijt van de beslissing. Al onze levens gingen op zijn kop, de kinderen waren verdrietig. De familie stond niet te juichen.
Nu zijn de kinderen gelukkig toch blij, ze zeggen ook dat ze heel blij zijn dat ze dit mee mogen maken. Elke dag, als ik ze Engels hoor praten, dan zwelt mijn hart op van trots. Nog een paar maandjes en ze klinken als echte kiwi's!

Groetjes van Brechje

Contact, stuur ons een mailtje!

Nieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden
Aantal
inwoners
4.438.39316.947.90438.40041.302
Oppervlakte (km^2)275.04241.54354068
VlagNieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden

© Brechje Kroezen