Familie Kroezen

3 mei 2017, Lang leve vakantie!

Veel!

De vorige update die ik maakte was eind maart. Toen vertelde ik al dat we veel plannen hadden voor de aankomende tijd. Dus nu, begin mei, heb ik hartstikke veel te vertellen!

Ik ben in Nederland geweest, onze spullen zijn eindelijk allemaal hier en we zijn op vakantie geweest. Al met al is dat goed voor 89 nieuwe foto's en een filmpje!!! Genoeg te bekijken dus vandaag. Ik zou zeggen, pak even een kopje thee of koffie en wat lekkers en geniet mee van onze avonturen!

Ook heb ik een hele coole nieuwe gadget op de pagina geplaatst. Namelijk een interactieve kaart van Nieuw Zeeland. Ik heb alle plaatsen waar we geweest zijn gemarkeerd en die kun je dan bekijken. En alle plaatsen waar we nog gaan komen, die komen er natuurlijk nog bij. Over drie jaar hebben we dan een hartstikke mooie, superinformatieve toeristische kaart! Best wel cool toch?

Nederland

Voor mijn werk moest ik twee dagen in Duitsland zijn met twee collega's en een dagje in Boxmeer. Deze kans heb ik natuurlijk met beide handen aangegrepen om ook even in Uden te kunnen zijn. Dat is goed gelukt!

Het was heel fijn om even thuis te zijn, maar ook wel een beetje gek. Of eigenlijk, het was gek dat het helemaal niet gek was! Ik sliep bij mama, maar zodra ik binnen was voelde het gewoon weer vertrouwd. Ik ben natuurlijk ook nog "maar" drie maanden weg, maar dat is voor mij wel een record tot nu toe... Haha, ik heb zelfs nog nooit eerder verder dan 5 kilometer van mijn moeder vandaan gewoond.

Ik heb mijn tijd goed besteed, ik ben uiteraard op bezoek geweest bij mijn opa en oma en mijn schoonouders, ik heb twee kraamvisites afgelegd en uiteraard met mijn moeder, broertje, zusjes en het grootste deel van mijn neefjes en nichtjes geknuffeld en degene die ik niet heb kunnen knuffelen, die krijgen in december een extra dikke knuffel!
Ook hadden we Femke verrast met haar vrijgezellenfeestje! Ze gaat trouwen op 8 juli, dat moet ik helaas missen in real live, we zijn erbij via Skype. Ik vond het heel erg fijn dat ik nu in elk geval wel hier bij kan zijn....en dat ik nu lekkere cocktails kan maken!

Eerste Paasdag lekker bij de familie geweest en 's avonds weer naar Schiphol gebracht door mama en Wallie. Afscheid nemen blijft wel lastig, maar we hebben ons best groot gehouden deze keer.
Ik kan niet wachten tot mam en Wallie hier zijn in oktober! Dat gaat echt leuk worden!

Een eigen huis...

...met onze eigen spullen! Dat hebben we nu weer. Twee dagen nadat ik terug was gekomen uit Nederland stond de container met onze spullen op de stoep. Al vroeg in de morgen waren de huurmeubels opgehaald, dus we konden alles meteen op de juiste plek zetten.
Het leek wel Sinterklaas! Alle meubels, maar ook alle leuke dingetjes om neer te zetten, het speelgoed van de kinderen, knuffels, kruiden! In twee dagen tijd hebben we alle dozen uitgepakt en opgeruimd. Ik denk dat dat een record is.
De bank is veel groter dan we dachten, dus onze huiskamer is nu een soort zee van bank, maar eigenlijk staat dat wel heel gezellig.
De meeste blijde hereniging was toch wel die met het stof uit onze droger van thuis! Hahaha. De droger staat nog in Uden, maar het doosje waar ik altijd het stof in verzamelde was keurig, inclusief stof, ingepakt en opgestuurd. Misschien had je er bij moeten zijn, maar wij hebben er wel om gelachen.

Vakantie naar Rotorua

Ondertussen hadden de kinderen hun eerste vakantieweek er al op zitten. De eerste term is afgelopen. Voor de tweede week hadden we grootse plannen...vakantieplannen!

Rotorua is een stad wat verder naar het noorden, richting Auckland. Vanaf hier is het een kleine zes uur rijden. Lekker vroeg vertrekken dus, onderweg een paar keer stoppen en dan rond 15:00 uur arriveren in het vakantiehuis. Mooie planning!
Op de heenweg werden we verrast met een heuse molen bij Foxton! Sneeuw op een hoge berg. En uiteraard de altijd mooie uitzichten en snel wisselende landschappen. Het was een goed begin van een goede vakantie.

We hebben veel ondernomen. Elke dag zijn we op pad geweest, ik heb een soort reportage van iedere dag in het menu gezet, zodat jullie er ook mee van kunnen genieten.
Voor ons allen was Hobbiton denk ik wel de grootste bron van vreugde geweest, maar ook de helicoptervlucht staat hoog op het leuk-lijstje. Zwemmen in de Kerosene creek was voor ons een speciale ervaring. Je verwacht een ijskoud bergbeekje, maar wat blijkt? Het is gewoon water van 25░C in de hele beek! Dat is heerlijk. Niet in je mond laten komen, het ruikt een beetje gek, dus heel gezond zal het niet zijn, maar dat mocht de pret niet drukken. Wij, een bult Chinezen (of Japanners), maar ook wat echte kiwi's (niet de vogels, maar de inwoners van Nieuw Zeeland noemen zich ook zo)hebben er een relaxte middag gehad.

Het was heerlijk om er eventjes echt tussenuit te zijn met zijn vijven. Ik denk dat we er alle vijf echt van genoten hebben. Hopelijk zijn de volgende vakanties net zo indrukwekkend en fijn.

En nu was het thuiskomen ook weer heel fijn. Het feit dat we binnen kwamen in een huis met onze eigen spulletjes...het voelde als thuis komen! En dat is wat ik de aankomende tijd hoop te bereiken, dat we hier een thuis hebben. De school is afgelopen maandag weer begonnen. Spyker kan weer lekker voetballen. De meiden hebben besloten dat de welpen toch niet is wat ze willen, dus daarvoor gaan we op zoek naar wat anders. Roy heeft ontdekt dat fietsen eigenlijk best leuk is. En ik vermaak me met Zumba!

Wij komen er wel!

Groetjes van Brechje

Contact, stuur ons een mailtje!

Nieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden
Aantal
inwoners
4.438.39316.947.90438.40041.302
Oppervlakte (km^2)275.04241.54354068
VlagNieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden

© Brechje Kroezen