Familie Kroezen

30 december 2016, Partir c'est mourir un peu!

Foto's

De foto's van de home finding trip zijn nu wel te bekijken! Zie het menu links, ze openen in een nieuw venster. Echt de moeite waard om even te kijken!

Visa

Na onze home finding trip konden we onze visum aanvraag indienen. Op 16 december heb ik het hele pakket papierwerk (en geloof me maar, dat was een aardig boekwerk alles bij elkaar) opgestuurd naar de ambassade in Londen. De vooruitzichten waren 20-25 werkdagen wachten. En met de Kerstdagen erbij kon het best nog wel wat langer duren. Ik verwachtte dan ook geen bericht meer terug dit jaar. Jammer, maar ja, het is niet anders. Maar tot onze grote verbazing kregen we de dag na Kerstmis onze paspoorten alweer terug, met daarin voor ons alle vijf een prachtig mooi visum!
Dit was de laatste horde, nu is het zeker. Wij gaan de aankomende drie jaar wonen, werken en studeren in Nieuw Zeeland. Dit besef bracht vreugde, maar ook tranen. Daar kom ik dadelijk nog wel even op terug.

Verhuizen

Nu alles in orde is kunnen we echt gaan organiseren. We worden verhuisd, dus ik hoef niks echt zelf in te pakken, maar ik moet alles natuurlijk wel schoonmaken en sorteren. In de kerstvakantie hebben we dat grotendeels al gedaan. we hebben spullen die met de boot mee gaan, die spullen zullen straks ongeveer 2 maanden onderweg zijn. Dit is het grootste gedeelte van onze spullen. We hebben ook luchtvracht, dit kan ongveer tegelijk met ons in ons nieuwe huis arriveren. Hierin doen we de spullen die we wat sneller nodig hebben, zoals kleding, pannen, borden, bestek en wat leuke dingen om mee te spelen. En tenslotte hebben we natuurlijk de spullen die we met ons mee nemen in het vliegtuig.
Roy heeft gisteren zijn laatste werkdag al gehad. Hij krijgt nog een officieel afscheid en hij heeft nog 1 vergadering, maar daarna is hij met verlof voor 3 jaar. Wat zal dat wennen zijn! Ik ga na de kerstvakantie nog 1 week werken.
In week 2 komen ze alles inpakken. Wij slapen dan in het huis van mama, die er die week niet is.
Op 13 januari hebben de kinderen de laatste schooldag op 't Mulderke. En na dat weekend verblijven wij nog een paar dagen in Heijderbos. Ik werk dan ook niet meer. We kunnen dan nog eventjes ontspannen en fijne dingen doen.
Op 20 januari zal het dan zo ver zijn! Dan vliegen we naar Nieuw Zeeland toe. Om 22:00 uur vertrekken we. En op zondag 22 januari landen we dan in Wellington. Dan verblijven we tot tot 6 februari in een tijdelijk onderkomen. Dat moet ik nog boeken. Daarna kunnen we in ons eigen huisje terecht. In eerste instantie krijgen we huurmeubels en natuurlijk de spulletjes die we in de luchtvracht hebben zitten.
Het wordt dus even een poosje een soort van behelpen, maar hopelijk hebben we lekker vlot onze eigen spullen en kunnen we van het huis ons thuis maken voor de aankomende drie jaar!

Afscheid...:-(

Dit alles betekent dat de aankomende drie weken ook moeilijk zullen worden. Bij de keuze die we gemaakt hebben om dit avontuur aan te gaan zit namelijk ook een grote "maar"... We moeten afscheid nemen van iedereen die ons lief is. Dat is beide kanten op moeilijk, maar het is een drempel die we moeten nemen om dit te kunnen doen. En we willen dat ook niet zomaar aan ons voorbij laten gaan, daarom hebben we een mooi tot-ziens-feest georganiseerd. De kinderen kunnen dan afscheid nemen van hun beste vrienden en vriendinnen. En wij willen nog één keer het glas heffen met onze families en onze beste vrienden en vriendinnen.
Over drie jaar zijn we alweer bijna terug moeten we maar denken! En dan hebben we prachtige verhalen te vertellen!

Groetjes van Brechje

Contact, stuur ons een mailtje!

Nieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden
Aantal
inwoners
4.438.39316.947.90438.40041.302
Oppervlakte (km^2)275.04241.54354068
VlagNieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden

© Brechje Kroezen