Familie Kroezen

26 novemer 2016, De trein rijdt.

Reacties!

Wauw! Wat een hoop reacties heb ik gekregen op ons nieuws na de vorige update! Ik had een recordaantal bezoekers sinds 2006. Goede reden om ervoor te zorgen dat mijn website ook goed te lezen is vanaf mobiele apparaten. Ik hoop dat dat met deze update is gelukt.
Er is ook gevraagd om de mogelijkheid om je te abbonneren op de site, zodat een update nooit gemist wordt. Dat lijkt me leuk om te doen, maar ik moet het nog even uitzoeken. Tot die tijd zal ik het sowieso altijd even op Facebook vermelden. En ik hoop dat we dan zulke mooie bezoekersaantallen zullen blijven houden!

Visa

Sinds de vorige update is de trein voor ons echt gaan rijden. Gelukkig krijgen we vanuit MSD echt hele goede begeleiding, maar dan nog moet er een heleboel gebeuren. Allereerst het verzamelen van de documenten en gegevens om een visum aan te mogen vragen. Daar moet je zo ongeveer je hele hebben en houden voor inleveren. Uittreksels uit het geboorteregister, de huwelijksakte, verklaringen van goed gedrag, om maar wat zaken op te noemen. Sinds afgelopen woensdag zijn we alle vijf de trotse bezitters van gloednieuwe paspoorten! Daarmee konden we donderdag op medische keuring. Dat moet bij een speciaal goedgekeurde praktijk gebeuren. In Nederland zit die alleen in Amsterdam.

Medische keuring

De kinderen kregen een dagje vrij van school, zodat we naar Amsterdam konden voor onze medische keuring. Om 11 uur hadden we de afspraak. De auto parkeerden we bij de Arena, zodat we met de tram richting de dokterspraktijk konden gaan.Vanaf de halte naar de praktijk was ongeveer tien minuutjes lopen, niet zo ver dus, maar wel dwars over de Wallen :-). Hilariteit alom!
Bij de praktijk moesten we best lang wachten, want er komt ook daar een hoop papierwerk bij kijken voor het daadwerkelijke onderzoek plaats kan vinden. Ook moesten we alle vijf een bekertje urine inleveren.
Het onderzoek zelf duurde per persoon niet erg lang, er werden wat vragen over je gezondheid gesteld. Onze ogen zijn getest, bloeddrukken gemeten en de harten en longen beluisterd. Daar was alles goed met ons.
Volgende halte: de kliniek waar Roy en ik bloed moesten laten prikken en een longfoto maken. Daar moeten we de uitslag nog van krijgen. Hopelijk is alles goed met ons!

Op ons gemak zijn we weer terug gelopen naar het Centraal Station. Onderweg uiteraard alle souvenirwinkeltjes bezocht en de mooie gebouwen bewonderd. Dit was voor de kinderen de eerste keer dat ze in Amsterdam waren en ze vonden het heel speciaal.
Bij de Dam had ik eigenlijk een foto van de kinderen willen maken, maar aangezien daar ongeveer 1000 Griekse voetbalsupporters rookbommetjes af stonden te steken heb ik dat maar niet gedaan. Ik had niet het idee dat ze even voor ons aan de kant wilden gaan!
Tegelijk met de supporters liepen we verder naar het station. De supporters zongen luid hun voetballiederen. Dat was eigenlijk wel heel gezellig.
Eenmaal terug bij station Bijlmer-Arena was het alweer zes uur. Dus in plaats van de file in te duiken besloten we daar nog wat te eten. En zo sloten we de dag heel fijn af bij de "Pizza & Grill"!

Home finding trip

Vrijdagavond 2 december vertrekken Roy en ik voor de allereerste keer naar Nieuw Zeeland. De kinderen blijven een weekje bij mam en Wallie (alvast onze dank!!). Het is natuurlijk aan de andere kant van de wereld en op de heenweg heb je de tijd niet mee. Dat betekent dat we na drie vluchten halverwege de zondagmiddag in Wellington verwachten te arriveren. Daar pikken we dan onze huurauto op en rijden we naar Upper Hutt toe. Daar hebben we een hotel.
Deze week staat in het teken van "home finding". Oftewel, we gaan een huis zoeken en een school. En al het andere wat we nodig hebben om de aankomende drie jaar daar te verblijven.
Tot nu toe hebben we nog geen vaste bezichtigingen staan, wel al een hoop verzoeken ingediend. Het valt niet mee om een net huis te vinden waar we ook met een hond welkom zijn. Het allerliefst nemen wij Nova natuurlijk mee, maar op dit moment kunnen we dat nog net met 100% zekerheid zeggen. Gelukkig hebben we wel een fijne oplossing als ze niet mee mag, maar we zouden er wel even van moeten slikken. Allemaal duimen dus dat we iets kunnen vinden!
Hopelijk bevat de volgende update een paar foto's van ons nieuwe onderkomen!

En verder..

En verder zijn we druk bezig met het verkrijgen van Engelse lessen voor de kinderen. Hopelijk kunnen ze daar zo snel mogelijk mee beginnen, al hebben we nog niet concreet iets. Er is (nog) geen leraar beschikbaar.
Als we terugkomen van onze home finding trip staat er een dagje interculturele training op de planning. Een dag waarin we allemaal informatie krijgen over ons nieuwe land. Hoe leven ze daar? Wat zijn de verschillen? Hoe gaan mensen daar met elkaar om? Enzovoorts... zeer nuttig in elk geval en voor de kinderen een mooie voorbereiding.
Ons eigen huis gaan we verhuren, wellicht hebben we een huurder gevonden. Dat is nog niet helemaal zeker. Het zou wel heel fijn zijn.

Tot de volgende keer weer! Hopelijk hebben jullie weer van de update genoten! Kijk maar rond op de vernieuwede site. Een hoop is nog onder constructie, maar de aankomende drie jaar wordt het vast uiteindelijk perfect!

Groetjes van Brechje

Contact, stuur ons een mailtje!

Nieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden
Aantal
inwoners
4.438.39316.947.90438.40041.302
Oppervlakte (km^2)275.04241.54354068
VlagNieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden

© Brechje Kroezen