Familie Kroezen

"Brechje, would you like...

...to work in New Zealand?" Met die vraag begon het allemaal. Wil ik in Nieuw Zeeland werken? Dan moeten we dus verhuizen naar de andere kant van de wereld. Dan kan ik mijn familie niet meer zomaar altijd zien. En we halen de kinderen uit hun vertrouwde omgeving, om naar een land te gaan waar ze de taal eigenlijk niet spreken. En Roy, tja, die zal zijn huidige baan dus niet meer kunnen doen... Wat moeten we dan met ons huis doen? En de auto's? Hoe zijn de scholen daar eigenlijk? En kan Nova wel mee? Het is nogal wat!
Maar eerlijkgezegd, het lijkt me te gek! Wat een avontuur om aan te gaan met je gezin. De kinderen krijgen de kans om meer van de wereld te zien, vloeiend Engels te leren spreken en voor drie jaar op te groeien in het land wat bekend staat als meest relaxte land ter wereld. Roy krijgt tijd om even bij te komen van de afgelopen drukke jaren (en hij kan stoppen met roken!), wie weet welke kansen er daar op zijn pad komen. En ik kan daar eigenlijk min of meer blijven doen wat ik nu ook doe, maar dan in Nieuw Zeeland. Wat een kans! Ja, we doen het!

En daarmee hebben wij de keuze gemaakt, we gaan naar Nieuw Zeeland!Voor drie jaar, dan komen we gewoon weer terug :-).

Op deze manier willen wij jullie graag op de hoogte houden van al onze avonturen. Eerst het regelen van de reis, dan het verhuizen en ten slotte natuurlijk het daar wonen zef. Ik hoop dat jullie het leuk vinden!

Vandaag hebben we eindelijk de laatste handtekening verkregen vanuit mijn werk, daar hebben we lang op moeten wachten. Vanaf nu kunnen we eindelijk echt aan de slag. Contracten moeten getekend worden, visa aangevraagd, er moet een huisje gezocht worden waar wij ons drie jaar in kunnen vermaken, een school voor de kinderen, ons huidige huis moet de huurmarkt op. En we moeten uitvinden hoe we Nova precies daar kunnen krijgen.
En de streeftdatum voor verhuizig is op dit moment ergens in januari. De kinderen kunnen dan op 1 februari aan het nieuwe schooljaar beginnen op hun nieuwe school. Zodra ik een definitieve verhuisdatum weet zal ik een afteller maken, dan kunnen we precies zien hoe lang het nog duurt!

Zodra ik meer te vertellen heb komt er een nieuw verhaal! Laat gerust een berichtje achter en neus rond op mijn vernieuwde site! Vergeet ook niet een berichtje achter te laten in het gastenboek!

Groeten van Brechje!

Contact, stuur ons een mailtje!

Nieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden
Aantal
inwoners
4.438.39316.947.90438.40041.302
Oppervlakte (km^2)275.04241.54354068
VlagNieuw ZeelandNederlandUpper HuttUden

© Brechje Kroezen